uit en thuis

rare fratsen

Vandaag ben ik in Noord-Holland nog wat foto’s aan het maken geweest voor het werk. Ik kon er gelijktijdig een leuke rit aan vast knopen, dus reed ik via Enkhuizen en Lelystad terug naar Friesland.

Op de dijk van Enkhuizen naar Lelystad mag je 100 km/uur en op sommige stukken mag je inhalen. Ik hield me aan de snelheid, maar zag al snel een Opel Vectra (nieuw model) in mijn spiegel opdoemen. Die bleef vervolgens op een afstandje achter me hangen.

Op een gegeven moment haalde ik een vrachtwagen in en de Vectra ging onmiddellijk mee, hoewel de ruimte er eigenlijk niet was. Oftewel, het ging allemaal NET goed.

Even later had ik een auto ingehaald waar (mevrouw) Vectra niet mee kon inhalen. Maar tot mijn stomme verbazing kwam ze op een gegeven moment een heel eind op de linkerbaan (tweebaansweg!) racen, om mij over een afstand van zo een 500m in te halen. Jeumig, bloedlink, maar het ging gelukkig goed.

Na zo een twee kilometer zat ze vast achter een vrachtwagen en kwam ik weer achter haar. De eerste kans die ik had – om haar en de vrachtwagen in te halen – ging ik er om heen. Mevrouw Vectra wilde mee, maar zag dat het niet kon.

En toen ging ze maar over de doorgetrokken lijn die er aan kwam en ging ze weer in mijn spiegel hangen. Bij de volgende auto die ik inhaalde lukte haar dat niet meer…

Sommige mensen halen wel hele rare fratsen uit om aan te tonen dat ze hard kunnen rijden!