de nerd

Even anders

Zoals jullie wellicht al in de gaten hebben, heb ik sinds afgelopen vrijdag een nieuwe pc. Een mooie snelle bak met een AMD Athlon II X4 630 processor en 4 GB werkgeheugen… voor hen die dit wat zegt 🙂

Natuurlijk probeerde ik vrijdagavond de pc direct aan de praat te krijgen. Dit lukte erg goed met Ubuntu (Linux), door dit
besturingssysteem (OS) was ik direct online, kon mijn mails weer lezen en – waar ik het eigenlijk voor installeerde – kon ik Win7Ult op een dvd branden.

Het installeren van Win7Ult ging eigenlijk best goed en op mijn snelle pc draaide het als een tierelier. Dus ik allerlei software installeren die ik ook op mijn vorige pc had, maar toen kwam er een kink in de kabel.

Ik was al gewaarschuwd voor mogelijke problemen met stuurprogramma’s van die software en veel daarvan moest ik inderdaad vernieuwen. Helaas had ik geen internetverbinding via Win7Ult dus werd het downloaden van die programma’s helemaal niks. Helaas geen Dreamweaver, geen Photoshop en geen InDesign meer.

Dus ben ik maar weer teruggegaan naar Ubuntu. En hoewel het een top-OS is om mee te werken, heeft het wel zijn beperkingen. Zo geeft de site die ik heb gemaakt problemen met lay-out via de software die Linux biedt als alternatief voor Dreamweaver. Dreamweaver zelf op het nieuwe OS installeren wil niet, ik moet er mee leren omgaan.

Voorlopig hou ik dit weblog bij… wie weet bevalt het me uiteindelijk nog veel beter ook!