ongezouten

gevallen

“Het kabinet is gevallen!” Euhm, ja? Hebben ze zich zeer gedaan?

Eerlijk gezegd vind ik dat de politiek, met name Wouter Bos, zich als kleine kinderen hebben gedragen. Maxime Verhagen gaat stoken, wat ook niet bevorderlijk is, Bos steekt als gevolg daarvan zijn hakken in het zand. Stond ‘ie tot nu toe bekend als een draaikont, nu is hij een soort van klein kind in de peuterpubertijd. Nou sorry, dan heb je voor mij afgedaan.

Het klopt, ik ben niet links, maar zeker ook niet rechts. Bos heeft zijn kans gemist. Hoewel hij op dit moment in de beruchte peilingen van De Hond beter uit de bus komt dan andere (voormalige) coalitiepartijen, denk ik dat ‘ie in de komende verkiezingen (mei 2010?), geen hoge ogen zal gooien. Links is even niet meer hot.

De speculaties wijzen een rechts kabinet aan met CDA, VVD en PVV. Hoewel ik ook met die keuze niet heel blij ben, denk ik dat Balkenende 5 wel eens een sterk kabinet kan worden…

We moeten maar even 4 maart – de gemeenteraadsverkiezingen – afwachten. Ondanks dat ze dat niet willen, dit jaar ongetwijfeld een goede graadmeter voor de aanstaande tweede kamer-verkiezingen. Allemaal gaan stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *