fietserd

(race)fietsen

Gisterochtend werd ik wakker, keek naar buiten en zag dat het mooi weer was en er geen sneeuw lag. We konden buitentrainen met de Tourmaletgroep, had mijn anti-sneeuwdansje op snowboots toch mooi geholpen!

Een beetje nerveus was ik wel, niet voor het fietsen in een groep – dat doe je met de elfstedentocht ook wel – maar wel voor de snelheid van de groep. En die snelheid lag inderdaad redelijk hoog, met name in het hele begin, tegen de wind in, overviel dat me een beetje. Bovendien had ik al vrij snel in de gaten dat mijn bergverzet (tandwielen) achter niet handig waren. Toch hebben we lekker getraind en ik ben niet kapot gegaan al zat ik in het begin dus wel even tegen het randje aan.

Na de training snel naar huis en daar stond mijn moeder me op te wachten met een lekkere lunch. Na de lunch samen in de auto op weg naar Borger, via Hiemstra Fietsen in Marum, waar ik mijn Nederland-verzet weer op mijn racefiets heb laten zetten.

Eenmaal in Borger aangekomen hadden we de fietsenwinkel snel gevonden. Er stond daar een mooie Wilier Evosion racefiets te koop. Ik ben dus inderdaad op zoek naar een andere/nieuwe racefiets. De versnellingset (double, 14 versn.) van mijn huidige is voor de beklimming van de Tourmalet namelijk niet heel geschikt.

Op Marktplaats heb ik veel mooie fietsen gezien en ik heb een selectie gemaakt die ik wilde proberen. De fiets in Borger was daar één van. Vandaag heb ik nog een Koga Miyata geprobeerd, deze was helaas te groot voor mij en had best wel schade. Ook heb ik nog een Orbea Aqua gezien, een hele fijne fiets, net meer dan 1100 km op gefietst, maar daardoor ook best wel aan de prijs.

Ook Hiemstra Fietsen had nog een hele mooie staan, ik denk dat ik maar eens met de baas ervan in onderhandeling moet!