uit en thuis

bouwlamp

Eigenlijk is het stom dat ik het niet eerder heb gedaan, want al met al heeft het me niet meer dan een uur gekost.

Mijn ouders hebben vorig jaar een verbouwing aan de woning gedaan, waardoor ze hun lamp boven de eethoek niet meer boven de nieuwe eethoek kwijt konden. Bovendien waren er met de ‘demontage’ (heit heeft echt twee linkerhanden! *lol*) twee glaasjes gesneuveld, dus verkopen via marktplaats was niet echt een optie. Toen kwam de vraag of ik de lamp dan misschien wilde hebben en ik had daar wel oren naar.

Op mijn verjaardag vorig jaar, nu bijna 4 maanden geleden dus, kreeg ik de lamp, inclusief drie nieuwe glaasjes! Met kerst was de familie bij mij voor het kerstdiner, maar de lamp hing nog niet. Toen en tot vandaag had ik de smoes dat ik er geen tijd voor had, maar het kwam erop neer dat ik mezelf er niet toe wilde zetten. En omdat het vanavond (dankzij de zomertijd) een uur langer licht was dan afgelopen maanden, besloot ik dat ik vanavond maar even aan de slag moest.

Ik heb een betonnen plafond/verdiepingsvloer, dus een boorhamer bij de Karwei gehuurd. Nog een heel gedoe; de jongen die mij hielp had last van “Murphy”, al met al stond ik pas een kwartier later weer bij de auto. En 20 minuten later was ik weer bij de Karwei om de boor in te leveren, da’s makkelijk geld verdienen voor zo een zaak! Vervolgens weer naar huis en toen gaan pielen om de lamp goed op te hangen.

Het ging in één keer goed en hij hing voor het te donker werd. Wanneer ik het licht aan doe is het net of er een bouwlamp aan is gezet. Wel makkelijk in het donker, val ik in ieder geval niet in slaap! Ik denk dat ik er een dimmer op ga zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *