fietserd

kalm aan en rap een beetje

Twee weken geleden begon het, toen begon mijn lichaam tegen mij te zeggen dat het niet meer helemaal goed ging op deze manier.

Het begon met een vermoeid gevoel na de trainingen, met als gevolg dat ik op zaterdagmiddag op de bank ik slaap begon te sukkelen. Langzaamaan verergerde dit met als hoogte-(of eigenlijk diepte-)punt afgelopen dinsdag.

Afgelopen dinsdag zat ik op het werk en was verschrikkelijk moe. Daarnaast had ik erg veel last van branderige ogen en wazig zien en had ik nog wat andere lichamelijke klachten. Pas na het eten van een appel en het drinken van warme chocolademelk knapte ik ietsje op. Toen begon mij te dagen dat het misschien wel iets met mijn bloedsuiker te maken kon hebben en omdat ik het niet helemaal vertrouwde belde ik de huisarts.

Na een kort bezoek aan de arts was ik een stuk geruster en veel wijzer. De huisarts heeft me voedingstips gegeven; meer ‘langdurige’ suikers zoals brood en ontbijtkoek en niet dingen als een appel, een sultana en chocola (kostdurige suikers) meenemen op de fiets.

Gister en vandaag heb ik me meer aan dit ‘dieet’ gehouden en ik voel me inderdaad beter. Vandaag heb ik niet getraind en ik weet ook niet zeker of ik dat morgen nog ga doen. Wanneer ik het wel doe wordt het een kalmere training dan vorige week, mijn lichaam krijgt zaterdag wel weer op zijn donder. Het moet allemaal wel leuk blijven natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *