fietserd

laatste keer volle bak

Samen met W. fiets ik het viaduct (bij Stroobos) af, de training zit in mijn benen. De groep staat al te wachten; het is half 1 en tijd om de terugtocht naar Drachten in te zetten.

Vandaag was de laatste training waarbij we volle bak moesten fietsen. En volle bak betekende voor de meesten dat ze nog even tot aan de grens moesten. De trainer had voor iedereen een uniek trainingsschema gemaakt. Voor mij betekende dat dat ik drie blokken van een kwartier trainde. De trainer had bij mij bijvoorbeeld rekening gehouden met mijn nog nauwelijks herstelde rug.

Mijn training was als volgt:
– Kwartier 1: Ene kant viaduct zittend omhoog, voor op kleine blad, achter op de 15. Andere kant viaduct staand omhoog in dezelfde versnelling.
– Kwartier 2: Ene kant viaduct staand omhoog, voor op grote blad, achter op de 15. Andere kant zitten omhoog, voor op kleine blad, achter weer op de 15.
– Kwartier 3: Zoek een lekkere versnelling en vooral op souplesse draaien! Wel staan en zittend klimmen afwisselen.

Na terugkomst in Drachten fietsten we door naar Restaurant De Haven, waar eigenaren M.&A. ons trakteerden op een goede lunch. Iedereen genoot van de soep, broodjes en drankjes, maar vooral ook van de rust die het lijf even kreeg. De laatste keer volle bak… Maar over anderhalve week vertrekken we dan ook al naar Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *