een visie

even een extra zetje

Soms heb je van die weken dat je het idee hebt dat je telkens achter jezelf aan rent. Deze week is min of meer zo een week. Ook al ben ik door verschillende collega’s al flink uit de brand geholpen, toch is het nog even heel erg aanpoten tot mijn vakantie.

Vanmiddag in de auto bedacht ik me hoe je met werkdruk om kunt gaan. Je kunt meer gaan werken, overwerken dus. Maar toen bedacht ik me dat er ook andere methodes, of beter gezegd middelen, zijn.

Terwijl ik er zo over nadacht kon ik me ineens voorstellen dat mensen, die onder druk moeten werken en presteren, naar middelen als cocaïne grijpen om wat harder te kunnen werken. Het is niet raar dat ook zakenmensen op bijvoorbeeld de Amsterdamse Zuidas het middeltje weten te krijgen. Maar ook sportmensen zoals Youri van Gelder en natuurlijk de celebrity’s, die er al jaren bekend om staan drugs te gebruiken.

De gedachte dat ik geen ‘middeltjes’ nodig had, maar er gewoon zonder goed kan presteren, gaf me weer moed. Het fietsmiddagje vrij van gister kon dus wel, maar het betekent dat ik de rest van de week even een extra zetje moet doen… Gelukkig heb ik ook nog de nodige hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *