ongezouten

NL

Afgelopen twee dagen zat ik, nadat de auto drie dagen heeft stilgestaan, weer redelijk veel in de auto. Twee keer naar mijn ouders en wat andere dingen.

Met name op de snelweg viel me op dat erg veel automobilisten onnodig lang op de linkerbaan blijven hangen. Meestal voorafgegaan door een inhaalmanoeuvre die 300 meter voor het ‘obstakel’ op de rechterbaan begint.

Ik noem dit angstrijderij, mensen zijn bang dat ze ‘er niet meer tussen komen’ wanneer ze eenmaal op de rechterbaan zitten. Aan dat soort angstrijderij heb ik best wel een hekel. Waarschijnlijk omdat ik zelf wel een redelijk assertieve – en soms agressieve – weggebruiker, met name jegens Nederlandse-onnodig-linksrijders.

Waar je er ook erg last van kunt hebben van de notoire Hollanders die links blijven hangen is op de Duitse Autobahn. De Duitsers hebben een goede uitleg voor de NL-afkorting op onze kentekenplaten: ‘Nur Links’. Ik vind dat Duitsers hierin gelijk hebben, liever zag ik NR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *