ongezouten

taboetjes doorbreken

Het is eindelijk vrijdagavond en tijd om te relaxen. Met een bordje eten voor mijn neus hang ik op de bank. Ik kijk naar het Friese nieuws in Hjoed op Omrop Fryslan. Niet veel speciaals, provinciale staten en een brand met veel schade voor de naburige bruidswinkel.

Dan komt het nieuws dat er ophef is ontstaan rond het liedje Fuk Joe van Danny Panadero. Ik hoor de tekst en moet lachen, het is duidelijk bedoeld als een protest tegen alle nummers waar de Engelse versie in voorkomt. Ik hou wel van dit soort protesten en kan het dus wel waarderen. Waar doen ze in het zuiden van het land nou zo moeilijk over?

Nederland beweert vrij en tolerant te zijn, maar heeft toch nog wel enkele taboes… Een goed voorbeeld daarvan is ook de ophef die is ontstaan over de bedscene van een homopaar in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Ik heb het zelf niet gezien, maar gister werd er in RTL Boulevard zelfs een speciaal item aan gewijd! Het maakte het maar weer eens duidelijk dat het homo-zijn is in Nederland nog lang niet geaccepteerd is…

Waarom wijzen we toch altijd zo hard met het vingertje naar de ‘vreselijk conservatieve’ Amerikanen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *