een visie

het lijkt zo gewoon

Het is een heel alledaags plaatje. Een gezin; vader, moeder en drie dochters zitten op de fiets. Ze stoppen op een grasveld, leggen een kleed neer en gaan een kaartspel spelen: pesten. Wanneer de meisjes één-op-één wordt gevraagd wat ze voor mama haar verjaardag gaan doen worden ze verlegen. Er komt een timide antwoord.

Het lijkt zo normaal, zo alledaags, maar toch is dit gezin iets anders dan ieder ander gezin in Nederland. Het gaat om het gezin van onze kroonprins; de Prins van Oranje. Via uitzendinggemist.nl bekijk ik de documentaire “Maxima, portret van een prinses“. De documentaire boeit me van begin tot eind; het geeft een kijkje in de keuken van het leven van prinses Maxima. Uiteraard geeft het niet een volledig beeld, het gaat maar om enkele maanden.

Eigenlijk raakt het me op de een of andere manier ook wel. Dat het gezin zo relaxt in het gras ligt en een kaartspelletje speelt. Dat Maxima gewoon een overblijfmoeder is op de school van haar kinderen. Dat Amalia een hele mooie stem heeft en dat ik me meteen afvraag of ze straks misschien gaat meedoen aan The Voice of Holland of X-Factor.

Ik kijk en voel me trots, trots dat ik Nederlandse ben en dat wij zo een geweldig Koningshuis hebben. Een koningshuis dat zo open is dat ze aan een dergelijke documentaire willen meewerken. Wow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *