uit en thuis

Goede benen

Het is echt wel een keertje natter geweest, ook al had ik de buien liever niet gehad. Het heeft ook wel eens harder gewaaid, tegen de kracht 4/5 uit het zuidzuidwesten was goed in te komen. Ik begrijp dat de combinatie van wind en regen voor velen maakten dat de fietselfstedentocht zwaar was.

Voor mij niet zo, eerlijk gezegd. Maar dat is eigenlijk ook niet raar als je bedenkt dat ik vanaf februari van dit jaar al 2.700 kilometer op de racefiets heb gefietst. Dat is dus exclusief kilometers op ATB en gewone fiets. Ik was uitstekend getraind voor DE tocht.

Wel werd ik, bij de tweede passage door Bolsward, koud nadat we soep hadden gegeten. Gelukkig vond de rest het goed dat ik volle bak naar IJlst ging. De snelheid lag rond de 28 km/uur … met tegenwind dus.

In Oudemirdum kreeg ik kramp, zo veel dat het mijn ademhaling in de problemen bracht. De benen waren nog goed, dus ben ik doorgekart. De kramp bleef zeuren tot Workum, daarna zakte het pas weer af. Het laatste stuk heb ik dus nog lekker gefietst, om 18.00 uur waren we binnen. We waren een half uur voor op het berekende schema, we hadden het tweede deel nog goede benen!

One thought on “Goede benen

  1. Lekker nog doorgereden dus. Lekker! Wel naar dat je kramp kreeg zeg 🙁

    Wij zaten het hele weekend in een huisje aan de route (vlak voor Kubaard) en zijn daar gestopt voor soep. Uit het raam heb ik je nog langs zien fietsen! 🙂 Het begon toen plots ineens ook hard te regenen! Blij dat we toen binnen zaten. We zijn expres iets langer pauze wezen houden. Ik ben zelfs nog even in bad geweest. Toen weer lekker warm en opgewekt weer op pad. Mijn laatste stuk ging toen ook echt lekker. Weinig last van wat dan ook 🙂 Uiteindelijk zijn we rond 19 uur gefinisht geloof ik 🙂

    Was voor mij echt een van mijn betere tochten. Doordat het niet zo warm was heb ik ook goed kunnen eten enzo. (Dat wil bij mij nog wel eens niet zo opschieten waardoor ik echt helemaal instort). Al met al ben ik heel tevreden dus 🙂

    Veel succes nu in Frankrijk hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *