uit en thuis

Gat in de hand

Wat eten betreft ben ik een echte Hollandse. Ik hou van aardappelen, spinazie, sperziebonen en gehaktballen. Maar ik hou ook van een beschuitje met hagelslag of een boterham met (pinda)kaas.

Ja, kaas! Vooral de gewone Goudse belegen kaas. Op een tarweknip van de lokale supermarkt Poiezs; heerlijk!

Kaas heeft alleen wel een groot nadeel; de kaasschaaf. Op de een of andere manier hebben de kaasschaaf en ik wel eens ruzie. Dan wil hij niet wat ik wil en worden de plakjes kaas te dik, te dun, te scheef, half of met vreemde bochten.

gatindehandSoms is de kaasschaaf ook agressief, oncontroleerbaar en schiet hij uit. Zo richting mijn hand. En soms gaat het dan mis… en zit er een gat in mijn hand. Vanavond was mijn linkerduim aan de beurt.

Waarom ik dan niet aan de voorgesneden plakken kaas ga? De keuze is te beperkt, de smaak te veel plastic en de prijs te hoog. Zo een gat heb ik niet in de hand, dan blijf ik liever de strijd met de kaasschaaf aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *