uit en thuis

Een nulletje

Al een klein uur ben ik op de Ragazzi aan het fietsen als ik op de kilometerteller kijk. De snelheidsmeter laat al een tijdje duidelijke 24 kilometer per uur zien. Maar dat is dan ook het enige wat echt duidelijk is.

Dat ik de andere gegevens (tijd / tripafstand) niet goed kan lezen, kan liggen aan het feit dat ik net gevliegstraald ben; de vliegjes zitten in mijn haar, shirt en waarschijnlijk ook in mijn ogen. Wanneer ik in mijn ogen wrijf haal ik er inderdaad een vliegje uit en het zicht wordt iets helderder. Maar de gegevens op mijn kilometerteller niet.

Afwisselend moet de tijd en tripafstand in beeld komen, maar ik zie alleen delen van beide. De teller laat dit al een poosje zo zien, maar vanavond had ik echt graag geweten hoeveel ik precies had gefietst. Maar nee dus, jammer voor mij.

Uit pure frustratie heb ik vanavond de Sigma-teller van de racefiets op de gewone fiets gezet. Voor de racefiets heb ik via Futurumshop een nieuwe teller besteld, de Pro SX4. De Sigmateller liet een totaal aantal (distance, aangeduid met het Griekse ‘sigma’teken) van 9.981 kilometers zien. Jep, bijna 10.000 dus.

fietscomputer op nulZonder twijfel heb ik de distance op 0 gezet; mijn fietsgeschiedenis in één keer gewist. Maar ik vind: met een nieuwe teller, moet je een nieuwe start maken. En een nieuw doel stellen: volgend jaar om deze tijd minimaal 5.000 kilometer op de teller van de racefiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *