uit en thuis

Dukaten dinsdag

De winterslofjes moesten onder de Mazda worden gemonteerd en ik had voor vandaag een afspraak gemaakt. Daarbij kreeg de auto dan een kleine beurt, zodat ‘ie winterklaar was. Maar al snel kreeg ik een telefoontje van de dealer; de winterbanden waren af en moesten eigenlijk vervangen worden. Hmm, oke, dat is niet tof. Daarna kwam een echte vervelende verrassing; de distributieriem moest ook vervangen worden. Totaalplaatje van alle kosten: laat ik dat hier niet vertellen, maar het zat ruim boven de € 1.000!

Pfoe, dat was oprecht schrikken!

Dus onderhandelen geblazen. Gelukkig werd er goed meegedacht en ik zou worden teruggebeld. Amper een half uur later was dat het geval, maar van dat nieuws werd ik helemaal niet vrolijk: de velgen van de winterbanden pasten niet over de remklauwen. Te kleine velgen! Een vloek kon ik niet meer onderdrukken: cr*p!!!

De distributieriem moet gewoon, dan kan ik er weer vier jaar tegenaan. Maar die winterbanden!? Ik wist het even niet meer. Maar toen ik de auto kwam halen was daar een mogelijkheid: ik kan voor een mooi prijsje winterbanden huren voor een week… Dat scheelt een hele hoop, want geld voor nieuwe winterbanden heb ik nu helemaal niet meer!

Toch opgelucht reed ik naar huis. Maar die opluchting duurde tot het moment dat ik de post had gevonden. Je raadt het al: een briefje van de vrienden van het CJIB. Mijn eerste met deze Mazda; cr*p-in-het-kwadraat!

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *