uit en thuis

ultieme baaldag

Soms heb je van die dagen die je maar het liefste maar wilt vergeten. Van die echt dagen dat alles fout gaat wat fout kan gaan. Murphy had er een theorie over; Murphy’s law, en die komt voor mij zo nu en dan uit. Vandaag was weer zo een ultieme baaldag.

Vanochtend begon het al vroeg fout te lopen. Het verkeer was traag, Voor me zat een man die zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Burgum besloot 60 km/uur te rijden. Maar omdat ik me binnen de bebouwde kom wel aan de snelheid hield, ging ik minder snel dan mijn voorganger en had ik ook nog een alle verkeerslichten tegen. Het wordt echt tijd voor de aanleg van de Centrale As!

Op het werk werd het niet beter. Ik zou vlot doorgaan met een stuk waar ik gister mee begonnen was, maar het stuk was verdwenen. Pleite. Foetsie. En ook echt niet meer te vinden op het netwerk! Niet onder de code en niet onder de naam van het stuk. Het werk wat ik eraan gedaan had; weg, niet meer te vinden. De rest van de werkdag had ik geen tijd om het weer op te pakken.

Omdat ik er op het werk niet meer aan toe was gekomen, nam ik het werk van vanochtend mee naar huis. Vanavond ging ik er voor zitten en rond 9 uur had ik 3/4 deel van het stuk weer op papier staan. Maar, helaas voor mij, crashte het bestand bij het opslaan ervan. Raar, want crashes zijn op mijn pc uitzonderlijk.

Dus ik startte de ‘writer’ van OpenOffice weer op en kreeg de vraag of ik mijn bestand wil herstellen. Tuurlijk! Maar dan gaat het mis; het herstel loopt vast, begint weer en het bestand opent: VOLLEDIG LEEG! Ik heb nog veel gezocht naar het bestand, maar er was niets meer te vinden. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!!!!! Anderhalf uur werk in een klap weg.

Ik zocht de oorzaak en kwam erachter dat het bestand 43 MB groot is… geen wonder dat mijn pc moeite had met een dergelijk bestand! Vol goede moed begon ik weer opnieuw en rond 11 uur was ik eindelijk klaar. Wat een werk, ik was moe en besloot nog heel even tv te gaan kijken. Op het moment dat ik ga zitten op de bank hoor ik een vreemd geluid… en voel ik dat de broek gescheurd is. JA HOOR! Dat kan er ook nog wel bij. Wat een ontzettende flutdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *