ongezouten

moordwijven?

Friesland is steeds vaker het decor voor televisiefilms en series. Denk maar aan de Kameleon films die onder andere werden gefilmd in IJlst en de film “De hel van ’63” waarvoor bij de waterpoort in Sneek werd gefilmd. Oke, oke, het helpt natuurlijk wel dat Steven de Jong (oer-Fries) de regisseur van die films was.

Maar ook series komen steeds vaker naar Friesland. Omrop Fryslân, onze lokale zender, besteedt daar dan standaard aandacht aan in het nieuws (Hjoed). Zo werd kort geleden aandacht besteed aan de nieuwe serie Dokter Deen (Omroep MAX) met Monique van de Ven. Deze serie speelt zich af op Vlieland. Ook besteedde de Omrop aandacht aan de serie Moordvrouw (RTL) wat zich afspeelt in Leeuwarden.

Ik ben dan wel zo een typje die dat soort series dan wil proberen en zo kwam het dat ik afgelopen zondagavond de tv afstemde op RTL4 voor de eerste aflevering van Moordvrouw. De eerste beelden van Leeuwarden herkende ik, ze waren opgenomen bij de Aldehou, de beroemde scheve toren. Al snel ook de eerste bekende koppen in beeld, Thijs Römer, Reneé Soutendijk en natuurlijk Wendy van Dijk, die in de rol kruipt van rechercheur Kremer.

Het verhaal leek voorspelbaar, maar bleek dat gelukkig niet te zijn. De oplossing van de moord lag niet voor de hand, wat maakte dat ik bleef kijken. Maar dat was wel het enige wat me echt kon boeien. Het was net of het verhaal eigenlijk anderhalf uur duurde, maar in een half uurtje gepropt moest worden. Verder vond ik het acteerwerk, ondanks alle kopstukken uit het Nederlands acteurshol, behoorlijk zwak. Voor de ‘moordvrouw’ zelf kon geen positieve indruk achterlaten. Tot slot vond ik de acties in de serie slap en zeer voorspelbaar.

Kortom; zet je Moordvrouw tegenover series als Spangen en Flikken Maastricht, dan gaat deze nieuwe serie hopeloos ten onder. Of ik komende aflevering weer ga kijken? Ja ik denk het wel… ik wil ze bij RTL nog één kans geven.

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *