uit en thuis

Idiotie

R. komt naar me toe en vertelt me enthousiast dat de verloven van alle agenten voor zondag ingetrokken zijn. Op het nieuws hoor ik enthousiaste verhalen over de vorst die in ieder geval tot zondag doorzet. Wat er mist in het verhaal van R. is dat de verloven alleen worden ingetrokken op het moment dat DE tocht doorgaat. En wat ze op het nieuws vergeten te vermelden is dat het gaat om matige vorst; 6-8 graden onder nul en alleen in de nacht.

Gister reed ik langs de Bonkevaart en het was er verschrikkelijk druk. Vanmorgen hoor ik op de radio dat zelfs mensen uit het midden en westen van het land naar de Bonke zijn gekomen om zelf te zien en te voelen hoe het ijs er bij ligt. Ik lach erom, wat een mallotigheid is die elfstedenkoorts toch!

Zelf hou ik liever een slag om de arm. Ik lees alle berichten, ben goed op de hoogte van de ontwikkeling van de ijsdikte en het weer, maar laat me de kop niet gek maken. De kans is immers maar 50% dat de tocht doorgaat?! En met de weersvoorspellingen van gister en vandaag is de kans dat de boel doorgaat veel kleiner geworden.

Mensen, genees van de elfstedenkoorts, zodat je vanavond niet een enorme teleurstelling gaat voelen. Want vanavond is de kans wel heel groot dat de Wiebe Wieling (voorzitter elfstedencommitee / bekendste man van Nederland) gaat vertellen dat “it noch net oan gean kin!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *