een visie

Mattheus Passie

Vol verbazing kijk ik in het boekje. Staat daar echt dat het eerste deel al voorbij is? Natuurlijk had ik het wel binnen een kwartier verwacht, maar niet nu al!

Samen met mijn moeder en zus(je) zit ik bij de uitvoering van de Mattheus Passion door de Oratorium Vereniging Bolsward. Het is voor mij inmiddels een traditie en de laatste jaren kan ik echt genieten van dit fenomenale stuk muziek van Bach. De muziek herken ik en de zang van het koor en de solisten is goed. Dat is vooral de reden waarom het eerste deel van de Passion zo snel ging.

In de pauze zoeken we mijn vader op, hij zingt mee in het koor. We zijn benieuwd hoe hij vindt dat het gaat en de geluiden zijn positief. Onze mening wordt eigenlijk gewoon bevestigd. We kwebbelen verder en dan komt het signaal dat het tweede deel begint. Vlak voor het begin praat ik met een – voor mij onbekende – buurvrouw en al snel blijkt dat mijn moeder en zij een gezamenlijke bekende hebben. Wat een kleine wereld is het toch.

Wanneer het slotkoort van de Passion begint krijg ik kippenvel op mijn armen, dat is voor de zoveelste keer vanavond! We zitten mooi vooraan in de kerk en het is net of de muziek en zang dan dieper komt. Of het beter doordringt. Ik heb genoten, wat een mooie uitvoering was het weer!

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *