uit en thuis

Rijkwaliteiten?

Het is met de rijkwaliteiten in Nederland zo nu en dan bellabberd gesteld. En, het moet gezegd, er zijn bepaalde groepen die slechter rijden dan een ander. Dit is mijn mening natuurlijk, maar ik heb er wel degelijk ervaring mee… per slot van rekening zit ik per jaar minimaal 30.000 km op de weg (in de auto). Alle soorten wegen, tot de Duitse Autobahn en Alpenwegen aan toe.

Pittige petjes
Je kent ze wel; jongere jongens die denken dat ze al veel ervaring hebben, maar als malloten door het verkeer manoeuvreren. Meest te herkennen aan type auto dat bij de verkeerslichten niet weg komt en vervolgens met 80 km/uur door de bebouwde kom crosst. Ondertussen vergetend dat ze zelf nog maar 10 jaar geleden ook op diezelfde straten speelden.

Voorzichtige vrouwen
Ik kan er niks aan doen, maar veel vrouwen zijn ook geen helden in het verkeer. Naar mijn mening zijn ze wel eens te voorzichtig, vaak veroorzaakt door het idee dat ‘de anderen altijd zo agressief rijden’. Nee dames, dat heet assertief, niet agressief! Wellicht ook een idee voor jullie?

Zoefende zakenlieden
Hard rijden hoort erbij en bumperkleven is hun hobby; ‘wij weten wat we doen, we rijden immers twee keer de aarde rond per jaar!’. En wanneer je dan (eeeeeeiiiindelijk) naar de rechtbaan gaat, krijg je nog een boze blik of een middelvinger na. Ze rijden de duurste zakenauto’s, maar toch vooral Audi en BMW, door de heren van Top Gear niet voor niks ‘cock-cars’ genoemd.

En ik?
Ik vind dat ik best goed rij, maar hoop ook altijd maar dat de mensen mij niet een aso vinden. Mensen die mij een aso noemen, moeten eerst even bedenken waarom ze dat zo vinden… Misschien zijn jullie wat te voorzichtig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *