uit en thuis

Afbladderen

Help! Ik bladder af! Wanneer ik even over mijn voorhoofd ga met mijn hand dwarrelen de schilfertjes voor mijn ogen langs. Wanneer ik even later bij de wc in de spiegel kijk, zie ik het resultaat: het is alsof ik vervel! Nee wacht: ik vervel! Shit, ik was net zo lekker bruin in het gezicht.

Dat kleurtje was het resultaat van een familieweekend (Ankersmit) in Bergen aan Zee. We hadden mazzel met het weer, vrijwel de hele tijd scheen de zon vel op ons hoofd. En ik, dom dom, was vergeten zonnebrand op mijn gezicht te smeren.

De zon scheen op mijn bolletje en ik had geen parasolletje.

Zondagavond had ik daarom al een gezicht als een tomaat, zo rood. Ik heb die avond mijn gezicht besmeurd met after-sun en de volgende ochtend een ‘moisturizer’ gesmeerd. Het werkte! Maandag had ik een bruine kop, bijna zonnebank-bruin… maar dan dus zonder zonnebank. Maar helaas, na twee dagen smeren verlaat het bruine laagje mij. Ik bladder af. Of is het blader af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *