fietserd

Ja ja. Juist ja.

Wat is dit toch lekker relaxt! Bakje gloeiendhete koffie, beentjes omhoog en goede tv met Dalziel and Pascoe. De benen vinden de rust prima, ik eigenlijk ook wel.

Zelfs denk ik dat het beter was geweest dat ik dit de hele dag had gedaan. Mijn linkervoet is door het uitfietstochtje van vandaag namelijk ietwat pijnlijk geworden. Misschien was ik beter wel gaan wadlopen met de collega’s… Maar ik weet niet of mijn knie dat gepikt zou hebben.

Je ziet het, het fietsen van de Noorderrondrit gister is niet helemaal zonder gevolgen. Op zich niet raar, want de afstand die we fietsten was riant en de wind was ons – met een kracht 4 uit westelijke richting – niet altijd goed gezind. Het grootste deel van de tocht hadden we de wind tegen of zij-tegen.

De tocht leidde ons namelijk vanuit Loppersum, via Appingedam, Uithuizermeeden, Onderdendam en Pieterburen naar Zoutkamp. Dat is dus van oost naar west-Groningen tegen de wind in. De route was mooi, verrassend zelfs! Het wierdenlandschap van de provincie hebben we van zijn beste kant gezien.

De terugreis bracht minder wind-mee stukken dan ik had verwacht. Een beetje een tegenvaller. Bovendien waren de benen flink moe aan het worden, dus zakte de moraal een beetje in; we wilden terug naar Loppersum. Om kwart over 4 waren we weer terug in Loppersum. Mijn tellertje gaf aan dat we 146 km hadden gehad en gemiddeld 25,3 km/uur hadden gefietst. Knap snel over zo een afstand (vind ik). Ook grote klasse aan de 3 dames die meefietsen; Andrea, Grietje en Petra.

Toen ik gedoucht en wel in de auto van Groningen naar Hengelo reed nam ik het definitieve besluit; morgen (vandaag dus) beter niet wadlopen. De benen hadden rust nodig. En dus fietste ik vandaag uit op de gewone fiets. Rond het Lauwersmeer. Een afstand van 43 km in een tijd van 1.56 uur. Uitfietsen dus. Juist ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *