uit en thuis

Baggerbos

Hebben jullie al eens goed naar buiten gekeken? Wat is het mooi, h├Ę? Natuurlijk, het is grijs weer en het regent zo nu en dan dat je er depressief van zou worden. Maar het park rond Stania State? Dat is een pracht om te zien.Het is op en top herfst. Gele, bruine en rode bladeren.

Maar niet alleen op Stania State. Ook de bossen van Beetsterzwaag zijn een lust voor het oog. Afgelopen zondag heb ik er tijdens een mountainbiketochtje samen met N. volop van genoten. Ook daar de bladeren in alle kleuren.

En die paddestoelen! Die zijn echt briljant van kleur en vorm. Zoals de echte rode met witte stippen. Maar ook andere hele mooie paddestoelen, zoals de elfenbankjes die tot hoog in de bomen de elfen een plaats kunnen geven. Eigenlijk te veel om allemaal foto’s van te maken

Het enige nadeel is dat het bos erg modderig is door al het vocht van de regen. Wanneer je gaat mountainbiken kom je hoe dan ook plassen en modder tegen. Dus stonden er zondag twee fietsen die gepoetst moesten worden. Kost even, maar het lukte uiteindelijk wel, twee atb’s weer schoon. Klaar voor aanstaand weekend! Dan mag ik weer genieten van het baggerbos ­čÖé