fietserd

Een mille

Afgelopen zondag zat ik samen met mijn moeder op de racefiets voor een herstelrondje. Dik 37 kilometer in een relaxt tempo; een echt hersteltochtje dus. Toen ik de gegevens op mijn Garmin- en Strava-site had gezet, kwam een reactie. “Bijna 1.000 kilometer!”. Ik begreep even niet waar het over ging en vroeg wat bedoeld werd. De uitleg kwam: “Kijk maar in je Strava-profiel”.

Vanavond was de eerste ATB-training van dit jaar weer. Een (voor mij) rustig trainingstochtje door de bossen van Beetsterzwaag. Lekker dat het was! Voorjaar met prima temperaturen. Een leuk ploegje, zeer gevarieerd. En droge paden, waardoor het goed te fietsen was. Volledig in mijn sas kom ik thuis en zet mijn Garmin stil; 30 kilometer (en een beetje) gefietst! Dat mag van mij morgen weer; geen centje pijn zo.

Als ik de gegevens upload naar mijn Garmin- en Strava-site komt de opmerking van eerder weer in mijn hoofd. Ik bekijk mijn profiel en zie het na een beetje zoeken staan; 1.028 (en een beetje) kilometer gefietst…. dit jaar; het jaar 2013.

Een mille. In 4 maanden. Of eigenlijk 3, omdat er nogal wat weken uitgevallen zijn in verband met het weer. Dat gaat best lekker zo! Ben benieuwd of ik mijn kilometerrecord van vorig jaar kan verbreken. Ik heb er in ieder geval zin in. Op naar de volgende 1.000 kilometer, de volgende mille.