een visie

Negativiteit. Laten we het omdenken

Het is crisis. Dus. Crisis is een negatief woord en het is ook niet positief. Veel bedrijven gaan failliet. Mensen zijn hun baan kwijt.

Wanneer je de nieuwsberichten hoort kun je wel depressief worden van alle negativiteit. Wanneer je bijvoorbeeld hoort dat er weer een bedrijf op de fles is, besef je je maar weer eens hoe gelukkig je moet zijn dat je nog wel een goede baan hebt. Dat je daardoor salaris heb en relatief relaxt kunt leven. Ik besef me dat goed en ben daar dan ook dankbaar voor.

Oh en dan nog iets; al dat gezeur over het Koningslied! Tjongejonge, wat een heisa is daarover geweest. Natuurlijk, je mag het niet mooi vinden en je mag dat kenbaar maken, maar om nu de componist dood te wensen?! Dat gaat natuurlijk veel te ver. John Ewbank trok zijn lied terug. het kwam in het NOS Journaal en het nieuws werd daardoor groter dan het is. Laat ik dan ook mijn mening maar geven: ik vind het oke! Ik heb het al een keer of 10 beluisterd en de eerste paar keer raakte het me behoorlijk. Inmiddels kan ik het enigszins meezingen, het refrein moet zeker gaan lukken. Mijn advies: als je het niet wilt horen; zet het dan niet aan!

Ik vind dat we op moeten houden met alle negativiteit. Ik ben er echt helemaal klaar mee. Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten en genieten van de positieve dingen om ons heen. Negatieve dingen omdenken dus. Stoppen met telkens maar “Ja maar” zeggen en in plaats daarvan “Ja, en…” zeggen. Omdenken die negativiteit. Omdenken die hap. I sure need it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *