fietserd

Wij zijn geen mietjes!

De hele week kijk ik al ‘in het weer’. Wat wordt het weer zaterdag? En hoe zijn de vooruitzichten voor pinkstermaandag? Al de hele week zijn de voorspellingen niet al te best voor zaterdag. Gisteravond had ik ineens goede hoop; in ieder geval na 11 uur droog in De Steeg! De Steeg, je weet wel, dat dorp aan de voet van de Posbank? Nee, niet bekend? Ga eens een dag trainen met je racefiets op de Posbank, daarna kun je het dorp feilloos vinden.

Na gister werd de voorspellingen voor de ochtend niet meer beter, dus – helaas maar waar – ik heb de Posbanktraining afgeblazen.

Niet omdat we bang zijn voor regen, dat is het niet. Wel kan de afdaling van de Posbank, hoe kort ook, bij regenwater behoorlijk tricky worden. Niet dat het mietjes zijn in de ploeg, helemaal niet juist. De meeste van de ploeg hebben 2 jaar geleden de Col d’Izoard in Frankrijk beklommen en afgedaald in de plenzende regen. We zijn wat dat betreft heel wat gewend. Maar de training moet ook leuk blijven en als we dan toch nat moeten regenen, kunnen we dat ook in de buurt van The Sportsclub doen. Gelukkig kunnen we bij slecht weer ook nog een binnentraining doen.

Het afblazen van de Posbanktraining heeft wel gevolgen. Ik moest voor morgen weer een nieuwe buitentraining bedenken. Gelukkig zijn hier in de buurt wat viaducten waar de nodige hoogtemeters gemaakt kunnen worden. Als we buiten trainen.

Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor maandag beter en ga ik maandag zeker buiten fietsen. Dit jaar de uitdaging om goed de 240 km van de elfstedentocht door te komen, zonder (al te veel spier)pijn te krijgen. Ook ik ben geen mietje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *