een visie

Fanatiek roeien voor #SR13

“Ze zitten aan lager wal! Dat wordt nog lastig om weg te komen”, zegt de man naast me. “Gelukkig hebben ze geen zeil op de boot”, zeg ik. De wind zorgt ervoor dat mijn woorden wegblazen en door de roeiers (waaronder een collega van me) niet gehoord worden.

Ik sta met een groep andere supporters bij Andringastate in de buurt van Marsum. Bij toeval wist ik dat de boot met onder meer mijn collega hier zou wisselen van bemanning. Toen ik een half uur eerder bij Menaam stond, vertelde een man mij dit.

Hij had me even daarvoor gevraagd waar Andringastate was. Het kwam me bekend voor, maar ik moest hem eerst het antwoord schuldig blijven. Ik moest even googlen om me te herinneren dat dit één van mijn projecten voor het werk was; het nieuwe uitvaartcentrum, oh ja, wat stom dat ik dat vergeten was. Daarna kon ik de man wel feilloos de juiste weg wijzen.

Tijdens de wissel bij Andringastate bleek het fanatisme van de roeiers. De boot kwam niet goed langs de wal te liggen, de wissel verliep trager dan verwacht en de boot kwam tot slot moeilijk weg, omdat de wissel aan lager wal had plaatsgevonden. Er werd gemopperd, maar de boot ging door, richting Leeuwarden. Het was leuk om mee te maken die paar minuten hectiek.

Wat een bikkels zijn deze roeiers! De wind loeit om de boten, het is donker, koud en zo nu en dan regent het. De roeiers doen het niet alleen voor de sport, maar vooral ook om veel geld op te halen voor Serious Request. De laatste tussenstand staat op ruim € 52.000! Grote klasse, fanatieke bikkels!

Meer info vind je op: http://elfstedenroeimarathon.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *