fietserd

Vliegensvlug

De afgelopen dagen heb ik aardig wat extra proteïnen binnen gekregen. Zomaar, helemaal gratis en voor niks. De wielrenners onder ons begrijpen nu meteen wat ik bedoel… 🙂 Proteïnen zijn goed voor de spieren, maar zo?!

Stel je voor. Je fietst lekker op kop, al babbelend met de buurman naast je. En dan ineens voel je het…. je krijgt kokhalsneigingen, je slikt, je moet hoesten, maar je voelt ‘m zitten. Je ploegmaatjes zeggen; “Ha, extra proteïnen” en vragen wanneer het hoesten extreme vormen aanneemt toch maar even of alles nog wel in orde is.

Je hebt een vlieg ingeslikt.

Het insect vloog een beetje rond, op zoek naar voedsel. Het was actief, gewarmd door het zonnetje en vond het moment goed om het fietspad over te steken. Om te voorkomen dat op de grond lopende dieren het insect te pakken krijgen, vliegt het op een veilige hoogte; rond de 1,50-1,80 meter boven de grond.

Halverwege het fietspad gevlogen is de vlucht over; ineens zit de vlieg in een donkere vochtige holte. Om zich heen klinkt een hoop kabaal. Het kabaal bekomt een beetje en het insect komt bij zijn positieven en kruipt naar het lichtere puntje aan het eind van de donkere holte. Dan begint het kabaal opnieuw, nu harder. Heel even ziet de vlieg een grote hoeveelheid licht en dan een vloedstroom water. De vlieg verdwijnt in de donkere diepte…. het kabaal verstomd.

Jij als wielrenner bent eindelijk weer een beetje bij adem. Deze vlieg heb je ook weer overleefd, de zoveelste van de afgelopen dagen…