een visie

Celblok H; andere verhoudingen

Het nieuwe seizoen van Celblok H begint vanavond! En echt, het wordt een must see. De tweede serie is volgens Isa Hoes nog heftiger, nog zwaarder, nog groffer.

De verhoudingen zijn veranderd in De Banckert. In de laatste aflevering van seizoen 1 vermoorde Suus haar rivale Lex Holt. Ze is toen in de isoleer gezet en blijkt daar in de eerste aflevering van seizoen 2 – zwaar verdoofd – nog steeds te zitten. Zat ze daar niet, dan zou ze top dog zijn geworden.

Bij afwezigheid van Suus heeft Freddy de rol van top dog op zich genomen. Freddy is geen lieverdje, ze heerst met harde hand. De afwezigheid van Erika Simons en de druk van het zijn van top dog hebben duidelijk een slechte invloed op de jonge vrouw. Freddy is zelfverzekerd, regelt de zaken, zorgt voor de aanvoer van drugs en straft wanneer zij vindt dat dit nodig is. Of schiet ze door? Is het eigenlijk allemaal schijn?

We maken kennis met Agnes Brinkhorst, de directeur en daarmee de vervanger van de (gedwongen?) vertrokken Erika Simons. Rob Berends is gepasseerd voor de functie en steekt zijn negatieve gevoelens ten opzichte van de nieuwe directeur daarom niet onder stoelen of banken. Blijven de gevolgen voor hem beperkt tot het doen van rotklusjes? Of gaat het veel verder? We wachten af.

De nieuwe directeur laat zich nog meer gelden in de eerste aflevering. Ze controleert alles en iedereen in haar omgeving. Of, dat wil ze graag. Freddy test de nieuwe directeur, kijkt hoe ver ze kan gaan. Brinkhorst is niet onder de indruk en slaat terug. De toon voor seizoen 2 lijkt gezet.

Isa Hoes krijgt direct in aflevering 1 al gelijk. Het is heftiger. Het is zwaarder. Het is groffer. Het is een MUST SEE!!! Vanavond. 20.30 uur. SBS6. Kijken hè.