een visie

Een vrouw met een missie

Suus heeft een missie; ze wil de dood van haar dochter wreken, Dylan Holt is daarbij betrokken en daarom moet hij dood. Er is maar één klein probleempje; Suus zit achter de tralies en Dylan Holt is een vrij man. Hoe kun je als gevangene iemand buiten de gevangenis om het leven brengen? Suus weet het, daarvoor gebruik je mensen buiten de gevangenis, bijvoorbeeld je man… of beter; soon-to-be ex. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Boomer is uit de isoleer en blijkt niet zo een kwaaie als ze in de vorige aflevering leek. Het is een sociale vrouw met gevoel, maar is loyaal aan Freddy en is bereid om veel voor deze vrouw te doen. Dan gaat ze te ver en voelt ze de noodzaak om zich te verexcuseren. De vraag is hoe loyaal Boomer echt is, hoe ver wil ze voor Freddy gaan…

Er zijn nieuwe gezichten in de gevangenis. Tijdelijk en vast. Met Sky hebben we vorige aflevering kennis gemaakt; zij werd in de isoleer gezet, omdat ze de trolley drukte waar de drugs in werd gevonden. In deze aflevering is ze terug op de afdeling en blijkt ze in celblok H2 te zitten, bij Freddy. Sky is een jonge vrouw die verslaafd is aan drugs en in deze aflevering laat zien wat dit met mensen kan doen.

Lies heeft een jonge nieuwe gevangene onder haar hoede gekregen. Ze pakt de verzorging van deze jongedame op zich en komt er al snel achter dat er een probleem is. De nieuweling is gepakt voor drugssmokkel, maar blijkt nog een bolletje heroïne in haar lijf te hebben. Is Lies op tijd? Komt het goed? En wat doet dit met haar relatie met Freddy?

En dan de directeur… het blijft een verhaal apart, deze Agnes Brinkhorst. Ze is aardig voor Dorien, geeft haar de kans om een moestuin te beginnen in de gevangenis. Het blijft onduidelijk wat de motieven van de directeur zijn. Wil ze iets voor de tuin terug, of heeft ze alleen maar goede bedoelingen?

Nieuwsgierig naar hoe deze verhalen aflopen? Kijk dan vanavond om half 9 naar Celblok H op SBS6. Het verhaal van de vrouwen van Celblok H gaat vanavond verder…