fietserd

De toekomst is dichterbij dan je denkt

Het is begonnen, de zomer. De zon schijnt dat het een lieve lust is en de temperaturen schommelen overdag tussen de 25 en 35 graden. Ik moet werken in een kantoor waar de temperatuur binnen standaard enkele graden hoger ligt dan buiten. De ARKO werkt niet meer, airco hebben we niet. Ik kom de dagen op kantoor toch goed door met een ventilator op mijn hoofd gericht en de wetenschap dat het ook in de avond nog goed weer is. Voldoende hoog om lekker weg te kunnen voor een rondje op de racer of de ATB. Dat is dan weer het voordeel van deze temperaturen.

De afgelopen week had ik daardoor iedere avond wel iets te doen. Naast de ‘verplichte nummers’ ben ik op de racer en ATB weg geweest. Heel hard fietsen doe je niet met het warme weer, maar dat geeft niet. Mijn conditie kan ik met een rustige D1 en/of D2 training ook heel goed onderhouden. Werken aan vormbehoud is het doel deze zomer, want eind van het seizoen gaan we er met zijn allen (Drachten en Dokkum) nog één keer op uit naar Zuid Limburg (op verzoek van de renners).

En ondertussen gaan de voorbereidingen voor volgend jaar beginnen. Een hogere berg dan de Grand Ballon? Een langere klim dan de Grand Ballon? In ieder geval een klim die zwaarder is dan de Grand Ballon. Ik heb al een voorstel en hoop dat de renners daar zin in hebben. Ik weet dat ze het kunnen, omdat ze de Grand Ballon allemaal veel sneller en beter op zijn gekomen dan ik had verwacht.

Voor het trainingsschema van volgend jaar heb ik ook al allemaal ideeën. Niet alleen de evaluatie met de renners, maar ook de opleiding voor Wielrentrainer 3 geeft me hiervoor inspiratie. Voor de rest is het aan mijn eigen creativiteit om daar wat moois mee te doen. Ik geef de renners de handvatten, zij gaan het doen. Net als afgelopen seizoen en de twee seizoenen ervoor.

En toch wordt komend seizoen anders. Dan heb ik – als het goed blijft gaan – mijn papieren voor wielrentrainer op zak (eind oktober proeven van bekwaamheid). Met die papieren kan ik, buiten wedstrijdrijders om, in principe voor iedere groep wielrenners gaan staan. Van jong tot oud. Van onervaren tot ervaren. Maar ik blijf eerst (zeker) nog een jaar bij The Sportsclub, want dat is een mooie ploeg die ik nog verder kan brengen!