uit en thuis

Feedback-friday

De afgelopen periode heb ik veel gesprekken gehad. Feedbackgesprekken. Dat zijn van die gesprekken waarin je jezelf een spiegel voorhoudt en van je gesprekspartner vraagt dat ook te doen. Oftewel, je stel je open voor kritiek van anderen op je functioneren. Tenminste, daar gingen de gesprekken in mijn geval over.

Je hoort complimenten en je krijgt tips mee. Van de complimenten krijg je energie, positieve energie, en daar hoef je niks voor te doen. Dat is wel heel relaxt; gratis energie. De tips, die zetten je – wanneer op een goede manier gebracht – aan het denken. En denken, dat kost energie. Dan is het de kunst om er  een positieve draai aan te geven, zodat het wat minder energie kost.

Maar als je dan veel feedbackgesprekken binnen een korte periode hebt, dan is er wel eens te weinig tijd om weer op te laden. Op zo een moment ben ik nu. Het komt wel weer goed, maar er moet nog even tijd overheen. Gelukkig heb ik – behalve de training en familiebezoek – niet veel gepland dit weekend. Mooi tijd om de boel eens goed op een rijtje te gaan zetten. Find-my-way-back-weekend na feedback-friday.