fietserd

Bekende wegen en nieuwe paden

Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het weer tijd om vooruit te kijken. Wat gaat er dit jaar allemaal op me af komen? Wat ga ik allemaal doen? Wat wíl ik allemaal doen? Best lastige vragen, omdat ik lang niet alles nu al gepland heb, ik sta ook open voor last-minute acties namelijk. Die kunnen nu gelukkig met mijn werk (ook) heel goed, de werkplanning biedt genoeg ruimte.

Dus, wat staat me in ieder geval te wachten dit jaar.

We beginnen met een wintersport. Tot eind 2018 had ik nog geen idee of ik wel met wintersportvakantie zou gaan. Vorige week hebben we de tik erop gegeven en is de boel geboekt. Binnenkort is het weer zo ver! Ik heb er zin in, nog even de sneeuw in en gelukkig ligt er nu meer dan genoeg.

Oke, tot zo ver het niet-fietsgedeelte. Want begin februari staat de eerste uitdaging op fietsgebied te wachten; de winterfietselfstedentocht. Oke, oke, de 7 stedentocht, maar die 90 km ga ik genoeg voelen als we weer een standaard Grinta tempo aan gaan houden. Maar ook daar heb ik zin in, de kilometers heb ik tzt wel in de benen zitten.

Vanuit CSG sta ik voor begin maart op de reservelijst voor een trainingsweekend in de Ardennen. Erg leuk, maar nog niet zeker of ik ga dus, omdat ik nummer 5 ben op de reservelijst van 9 renners. Gelukkig staat kort erna een trainingsweek Girona op de planning, waar ik ook wel zin in heb.

In mei en juni de toertochten die ik al langere tijd jaarlijks fiets; Princenhof (100km), Elfmerentocht (150km) en Elfstedentocht (235km). Kilometers vreten met vrienden en familie. En nu maar hopen op net zulk mooi weer als afgelopen jaar!

De fietsreis van Grinta gaat dit jaar naar Oostenrijk. We gaan op bezoek bij Johnny Hoogerland en verblijven in zijn hotel daar. Ja juist; de renner die, ondanks dat hij in het prikkeldraad werd gereden door een koersbak, de Tour dat jaar toch uitfietste. Klasbak eerste klas dus. Dat belooft ook een mooie week te worden, als ik terugdenk aan de avonturen in Italië van vorig jaar.

Tot slot hoop ik zelf in augustus/september ook weer de hort op te kunnen in de bergen in Zuid-Duitsland, of Frankrijk, of Zwitserland, of…. Nou ja, dat is dus een persoonlijke fietsvakantie, waarvan het doel nog niet bekend is. Misschien wordt het wel zo’n last-minute reisje.

Naast alle tochten, uitjes en vakanties heb ik ook nog twee trainingsklussen in het vat zitten. Als ik daar nog tijd voor heb! Ik ga in ieder geval voor FTC Smallingerland weer een trainingsschema in elkaar zetten voor de periode april t/m juni, net als de afgelopen twee jaar.

En tussendoor? De weg op met de racefiets en de bossen in met de MTB; trainen met CSG, fietsen met Grinta, fietsen met familie en/of vrienden en trainen met mijn vermogensmeter. Bekende wegen nemen en nieuwe paden verkennen. En natuurlijk wat fietsen kijken op tv.

Wat voor jaar het gaat worden? Ik kan het niet voorspellen, maar ga uit van het beste. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed!