uit en thuis

stormschade

Hier in Drachten heb ik niet echt het idee dat het hard stormt. Ja het waait wel hard, maar niet zo hard dat je er niet tegenin kunt komen met de fiets.

Toch is het echt waar, Nederland heeft vandaag last van storm. In de Leeuwarder Courant lees ik dat er nogal wat stormschade is overal in Friesland. Ja ja, dat zal.

Een collega zegt dat de brandweer wel erg vaak moet uitrukken nu. Oke, ik zal het ook even checken op http://www.pd5hw.nl/p2000/. En inderdaad, in de regio Friesland komt de ene melding na de andere over stormschade binnen. Brandweer en (zo nu en dan) zelfs ambulance moeten uitrukken, soms met een prio 1-vermelding erbij.

Even bedenk ik me dat mijn auto niet ver van een paar flinke bomen vandaan geparkeerd staat. Maar die bomen staan ten zuiden van de auto en de windrichting is nu voornamelijk westelijk, dat kan dus eigenlijk niet verkeerd gegaan zijn.

Zou de Achmeatoren in Leeuwarden dit keer heel blijven?