uit en thuis

snelheid

Ik ben geen heilig boontje, in de auto kan ik zo nu en dan flink te hard rijden. Maar dat is eigenlijk alleen zo op de autosnelweg, voor de rest hou ik me binnen en buiten de bebouwde kom goed aan de snelheid.

Dus ook op de Wâldwei (N31), als ik van Drachten naar Burgum rij en andersom. Waarom zou je op die autoweg nou zo nodig zo hard moeten rijden? Oke, toegegeven; ik rij ook wel eens ietsje te hard op een autoweg, maar wanneer 100km/uur is toegestaan, is 110km/uur absoluut mijn maximum. Opvallend vind ik wel dat veel mensen mij dan alsnog inhalen (op de Wâldwei).

Vanochtend was het ook weer een feest, de een na de ander. Zelfs busjes met aanhangers die mij voorbij racen, terwijl die maar maximaal 80km/uur mogen (toch?). Maar ja, wat is snelheid?! En wie ben ik om daar iets van te zeggen?! Laat de politie het alsjeblieft opknappen!