uit en thuis

afblazen

Voor de tweede keer deze wedstrijdreeks is een SKS-wedstrijd afgelast. Gister op Stavoren was het, net als afgelopen dinsdag bij Eernewoude, te onstuimig om veilig een SKS skûtsjesyl-wedstrijd te houden.

Er waren veel mensen op de dijk, de schatting volgens de Stavorense Cie was dat er zo een 6000 bezoekers van de wedstrijd klaar zaten… maar helaas, net voor het “5-minuten startschot” werd de wedstrijd afgeblazen.

Niet iedereen begreep goed waarom, de wind was 5 dan kunnen skûtsjes toch zeilen? ’s Avonds werd in het skûtsjejournaal al snel duidelijk dat de wind het probleem niet was, maar dat de hoge golfslag op het IJsselmeer roet in het eten had gegooid.

Zeilen met harde wind is inderdaad niet zo erg, de hoge golfslag is echt niet leuk. Ik kan je uit ervaring vertellen dat de zeilboot dan flink op de golven beukt en dat kruisen moeilijk wordt.

Het afblazen van de wedstrijd gister vond ik een goede beslissen, maar ik ben wel benieuwd hoe het op het Heegermeer, de Fluessen en in Lemmer zal zijn… daar kan het namelijk ook behoorlijk spoken!