uit en thuis

amazing mazda

(zoom zoom zoom…)

En nu zijn jullie natuurlijk razendbenieuwd welke auto ik morgen ga halen (ja morgen pas, er ontbrak nog een achterlamp-relais ofzo grrrr), daarom even de top 4, vanaf de nummer 4:

Nummer 4:
MAZDA6 2.0 CITD TOURING (sedan)
Deze auto reed fijn en was veruit de goedkoopste van allemaal, maar had erg veel schade op de hele auto. Bovendien is ‘ie rood… en ik hou niet echt van rode auto’s. En een sedan is niet handig voor als ik een fiets achterin wil leggen.
Nummer 3:
MAZDA3 1.6CITD TOURING (sedan)
Mooie auto (vooral kleur!), goed rijgedrag. Hij had vooral veel snelwegkilometers gedraait, dus voelde de versnelling nogal hakerig (nieuwigheid). Naast dit en het feit dat het (wederom) een sedan uitvoering was, was hij gewoonweg te duur… voor mij dan!
Nummer 2:
MAZDA3 1.6CITD SPORT ACTIVE (hatchback)

Een lekker rijdende en vlotte auto. Ook de kilometerstand (100.000km), de prijs en het feit dat het een hatchback is, spraken in het voordeel van deze auto. Nadeel vond ik echter de kleur en het feit dat ie maar een klein beetje minder duur was dan de nummer 1…
Nummer 1:
MAZDA6 2.0 SPORT CITD TOURING (hatchback)

Ik moest er een eind voor rijden, maar dan heb je ook wat! Een heerlijk rijdende auto, mooie kleur, allemaal snufjes (o.a. cruise en climate control) een mooie kilometerstand (150.000km) en natuurlijk een prima prijs….

Voor mij is dit altijd een soort droomauto geweest en toen was hij ineens binnen bereik. Maandagochtend was de keuze ineens heel snel gemaakt. Gewoon een echte amazing Mazda (zoom zoom zoom…)