fietserd

back down under

En toen waren we al weer thuis. Een beetje heimwee heb ik al wel; het is hier koud, ik heb nog geen wielrennersontbijt gehad en ik mis mijn medefietserkes een beetje. Het is eigenlijk best bijzonder dat je je in een paar dagen zomaar zo een band met een groep onbekende mensen kunt opbouwen. “Sport verbroederd” zeggen ze, ik kan je zeggen dat dat klopt!

Gister hadden we de reisdag, met uitzondering van een kleine vertraging – door stakend Frans grondpersoneel op Charles-de-Gaulle en een uitgebreid fouilleren (Rinze en ik waren de klos) – ging het buitengewoon vlot en goed. We hoefden niet lang te wachten, het weer was mooi en we hadden het gezellig onderweg. De verhalen over het fietsen en met name over de beklimming van de Tourmalet waren uiteraard niet uit de lucht.

Op Düsseldorf aangekomen besloten we om gewoon op weg te gaan en het eerste de beste Raststätte op te zoeken om iets te gaan eten. Dit lukte drie van de vier auto’s. De Wim-mobiel had helaas besloten om Nederland via een andere weg te benaderen, zodat we met vier mensen minder in het Marché-restaurant bij Oberhausen wat aten.

Iedereen viel aan op de friet, het vlees, de groente, het fruit en de drankjes. We waren redelijk uitgehongerd. Tijdens het eten kwam de creativiteit boven en al snel hadden we een klein liedje bedacht over de situatie van de Wim-mobiel, ook te lezen op http://tourmalet.sportlijn.net

Na nog een kleine twee uur lekker doorrijden, met veel gezelligheid en gelach in de auto (S.vdM’s moppen zijn briljant!), kwamen we net voor 12 uur bij R’s huis aan. Vervolgens naar P’s huis, waar haar een geweldig welkom te wachten stond. Ook S. heb ik thuis afgezet en toen kon ikzelf mijn huis opzoeken. Moe, maar ook erg voldaan was ik ook wel weer een beetje blij dat ik thuis was.

Vanavond kunnen we de stinkende tassen en onze fietskes ophalen. Ongetwijfeld zal dat een soort eerste reünie zijn, ik heb er al zin in. Van de foto’s en filmpjes wordt een algemene dvd gemaakt. Mijn eigen materiaal komt op deze site en ook via de site van de groep zal het nodige te zien zijn. De links volgen!