uit en thuis

Beetje sjoemelen

Gistermiddag toen ik thuis kwam ontdekte ik het; er was iets met Smokey aan de hand. Ze mankte bij het lopen, ze had duidelijk last van de linkerachterpoot. Bovendien had ze nog niks gegeten en gedronken, dat kon ik zien aan de schaaltjes. Dus belde ik de dierenarts, vanochtend kon ik (pas) terecht.

Om ervoor te zorgen dat ze iets at, voerde ik een restje yoghurt en wat cake. Gelukkig lukte dat, eindelijk at ze iets.

Het resultaat van het dierenartsbezoek was dat Smokey een ontsteking in de poot heeft en als gevolg daarvan koorts. Ze kreeg een antibioticaspuit (ab) en ik moest haar poot in een soda- of biotexbad doen.

Toen ik vanmiddag thuis kwam van werk leek Smokey weer wat opgeknapt. Ze mankte iets minder en kwam zelfs weer even buiten.

Eten en drinken had ze nog niet gedaan, dus moest ik wat verzinnen. Ik besloot weer de yoghurt en cake toe te passen en dat hielp. Omdat ‘lekkere’ hapjes goed hielpen, bedacht ik dat ‘lekker’ drinken ook wel zou helpen, dus lengde ik water aan met karnemelk. Ook dat werkte, ze dronk weer wat.

Het soda- of biotexbad is niet gelukt, ik had beide niet in huis. Morgen maar niet meer sjoemelen en een en ander kopen. En natuurlijk bekijken of en hoe Smokey verder opknapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *