uit en thuis

Vijne file

De hele politiek kan me gestolen worden. Natuurlijk is het belangrijk voor de toekomst van ons land, maar ik hou me liever met andere dingen bezig. Leukere dingen, dingen waarvan ik vind dat ze mijn leven mooier maken.

Gister heb ik samen met collega’s zo een ding gedaan. We stapten in Almere op de Abel Tasman, een groot zeilschip. Al snel begon de tocht richting Pampus. Op dat eiland is een fort dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. We kregen een rondleiding onder de bezielende begeleiding van een gids. Zeker de moeite waard.

De terugtocht begon, de zeilen werden gehezen en ook de barbeque ging aan. Volop gezelligheid, lekker eten en drinken; de tijd vloog voorbij. Om 8 uur waren we weer afgemeerd en hield de kapitein een afscheidspraatje. Ieder ging daarna zijn weg.

En toen moest de grootste lol nog beginnen! Het begon er mee dat enkele auto’s voor een slagboom strandden, omdat die niet meer omhoog ging. Een collega was daardoor zo afgeleid dat ze – zelfs na waarschuwingen – heel hard tegen een lantaarnpaal aan liep. Beetje gemeen, maar leedvermaak alom.

De slagboom werd met man-/vrouwkracht omhoog gedrukt en de auto’s waren onderweg. Eenmaal op de A6 kwamen we met zijn allen in de file. Ja met zijn allen, we vonden onze collega’s namelijk terug. Toen kon letterlijk het geouwehoer beginnen. Zo is een file nog leuk ook.

En dan ben je eindelijk uit de file (als eerste van de collega-auto’s, lol), rij je verder over de vluchtstrook en neem je de verkeerde afslag. Ik kwam er snel achter en kon door de berm weer op de snelweg komen. Grappig detail: door het kuddegedrag van mensen ging de hele rij achter me aan, ook door de berm dus. Wederom hilariteit in de auto.

Na de meerijders bij hun auto’s te hebben afgezet was de mooie dag echt voorbij. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *