ongezouten

Blijf praten

De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer mensen communiceren via e-mail en het internet. Daarnaast bestaan er natuurlijk de netwerksites, waar ik ook veelvuldig gebruik van maak.

Die digitalere wereld heeft zijn voordelen. Je kunt binnen korte tijd veel informatie vinden en de wereld ligt aan je voeten. Een groot nadeel is echter dat door de digitalisering de communicatie veel afstandelijker wordt. En wij zijn daar als mens gewoon nog niet goed in. Wat wij mensen in communicatie, naast taal, nodig hebben is oogcontact, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Want zonder die aspecten begrijpen we elkaar nooit helemaal goed.

Blijf dus ook gewoon bellen en praten en hanteert e-mail alleen als het echt niet ander kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *