ongezouten

Vrouw & Fiets

“Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambord onderweg een sprintje te trekken en voelen er al helemaal niks voor om urenlang op internet uit te zoeken welke wielen en welke frames het beste zijn. Wielrennen moet vooral leuk zijn, vinden wij.”

Het is een deel uit het boek Vrouw & Fiets, geschreven door de dames Nynke de Jong en Marijn de Vries. Ik hoorde voor het eerst bij Pauls MaDiWoDoVrijdagshow van het boek en was geïnteresseerd. Gisteravond heb ik het gekocht en ben ik begonnen met lezen. Vanavond was het zomaar uit.

Het boek is leuk voor al wielrennende en nog niet wielrennende vrouwen. Maar het is ook leuk voor mannen die willen weten hoe het brein van een wielrennende vrouw werkt. Ik heb smakelijk gelachen om de – meestal erg herkenbare – situaties die de dames beschrijven in hun boek: voor het oog van anderen vallen omdat je niet op tijd uit de pedalen komt, snot van je voorbuur (meestal een man!) in je gezicht krijgen en gevliegstraald worden.

Tot slot geven de dames ook nog een toegift: hoe je een man uit het wiel kan rijden. Wat een heerlijk boek en wat een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *