fietserd

doortrappen op de Ragazzi

Na een lange luie ochtend in bed met een goed boek neem ik het besluit. Hoewel het nodig is na gister, ga ik vandaag niet meer uitfietsen op de racefiets. De wind waait best hard en – wanneer ik uit het raam kijk – zie iets zuidelijk van mijn woning grote donkere regenwolken.

Ik zoek een aanleiding om toch even op de fiets te gaan zitten, de gewone fiets dan. En ik bedenk me dat ik het boek dat ik uitgelezen heb wel ‘even’ naar de rechtmatige eigenaar (G.) terug kan brengen… op de fiets dus.

Zo gezegd, zo gedaan en een klein uur later heb ik zo een 19 kilometer afgelegd, heen terug naar het huis van G.. Sinds de Izoardtrainingen kan ik – ook op de gewone fiets – niet meer ‘normaal’ doen. De snelheid zit dan dikwijls boven de 20 km/uur… gemiddeld dus.

Hoewel het heerlijk was om lekker door te trappen en de verzuring van gister uit de benen te trappen, heeft het een nadeel. Een groot nadeel, helemaal als je einddoel niet je huis is. Nu had ik het geluk dat mijn huis mijn einddoel was, dus was het iets minder ernstig.

Wat ik bedoel? Mijn (Gaastra) zomerjas is erg goed, vooral als het gaat om wind- en waterdicht zijn en dat heeft dus zijn nadelen. Want mijn shirt was compleet doorweekt! Gatver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *