ongezouten

iPads, wat een geldverspilling

Is het 1 april ofzo? Hoor ik dit goed in het Friese nieuws Hjoed? Ja, ik weet dat het vervelend is dat leerlingen in de klas met hun mobieltjes omklooien, maar dit is toch niet de oplossing?

Waar ik op doel is het nieuws dat de directeur van Singelland (Drachten) alle leerlingen een iPad wil geven. Zijn argument hiervoor is dat de leerlingen dan kunnen leren hoe ze op een verantwoorde manier de social media voor school kunnen gebruiken. Ja, je leest het goed, social media. Je weet wel: twitter, hyves, facebook enzovoort.

Zie je het voor je? Een scholengemeenschap van meer dan 2000 leerlingen die allemaal een iPad à tighonderd Euries krijgen. Zo kunnen ze tijdens de schooltijd nog makkelijker twitteren, hyven en facebooken. Want wie controleert hoe de leerlingen de iPad precies gebruiken?

Wat een geldverspilling! Ik hoop dat dit ballonnetje snel knapt. Laat Singelland onze belastingcenten niet verspillen aan dit soort exorbitante ideeën!

2 thoughts on “iPads, wat een geldverspilling

  1. Schandalig. Maar meneer is Apple liefhebber en het iPad evangelie moet natuurlijk worden verkondigd. Bah, wat een geldverspilling inderdaad. Ja, natuurlijk neemt het mobiele gebruik dan af. Maar ik kan me niet voorstellen dat de productiviteit toeneemt. Integendeel.

    En als het dan toch echt moet, geef ze dan een Android-based tablet. Dan heb je voor de helft van de prijs een veel mooier apparaat… aldus een objectief ventilerende Gerben, Android evangelist, vanaf zijn Android based Acer Iconia A500. 😉

  2. hear hear, als het dan toch moet, doe het dan zo goedkoop mogelijk. Open source is een prima alternatief.
    Op het werk werken we ook met iPads voor externe overleggen. Helaas kan dat niet goedkoper ivm specifieke software. Maar zelfs dan vind ik het wat overtrokken om een iPad te gebruiken…

Comments are closed.