ongezouten

iPads, wat een geldverspilling

Is het 1 april ofzo? Hoor ik dit goed in het Friese nieuws Hjoed? Ja, ik weet dat het vervelend is dat leerlingen in de klas met hun mobieltjes omklooien, maar dit is toch niet de oplossing?

Waar ik op doel is het nieuws dat de directeur van Singelland (Drachten) alle leerlingen een iPad wil geven. Zijn argument hiervoor is dat de leerlingen dan kunnen leren hoe ze op een verantwoorde manier de social media voor school kunnen gebruiken. Ja, je leest het goed, social media. Je weet wel: twitter, hyves, facebook enzovoort.

Zie je het voor je? Een scholengemeenschap van meer dan 2000 leerlingen die allemaal een iPad à tighonderd Euries krijgen. Zo kunnen ze tijdens de schooltijd nog makkelijker twitteren, hyven en facebooken. Want wie controleert hoe de leerlingen de iPad precies gebruiken?

Wat een geldverspilling! Ik hoop dat dit ballonnetje snel knapt. Laat Singelland onze belastingcenten niet verspillen aan dit soort exorbitante ideeën!