fietserd

Stof zijt gij…

en tot stof zult gij wederkeren… maar dan wel in het bezit van iemand anders!

Vanavond heb ik een afscheidsrit gemaakt op mijn Merida Matts 70 (model 2006). Van die fiets heb ik de afgelopen vier jaar genoten, waarvan de afgelopen twee jaar wat intenser dan daarvoor. Gisteravond heb ik de Merida verkocht, hij verhuist naar een dorpje verderop.

De reden dat ik hem verkocht heb, is niet dat ik het zo een vervelende fiets was. Integendeel; voor zijn klasse was het eigenlijk een uitstekende fiets. Oké, vorig jaar moest er wel een nieuwe cassette, achterderailleur en ketting op (omdat ik de oude aan gort had getrapt), maar het draaide allemaal nog goed.

Vanavond, na de duurtraining, heb ik nog een kilometer of wat extra gefietst, ik zat lekker op de Merida en kon nog wel even door. Omdat ik tijdens de training nog wel een sprintje had gedaan (max. snelheid 38 km/uur!) voel ik mijn bovenbenen wel behoorlijk. Ik hoop dat het zaterdag hersteld is.

Maar terug naar de ATB. De reden dat ie verkocht wordt is dat ik een nieuwe heb besteld; een Scott Scale 60 (model 2010). En nogal een verbetering ten opzichte van de Merida. Niet alleen qua techniek, maar ook qua uiterlijk… Kijk maar eens hoe mooi dit fietske is:

ScottScale60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *