fietserd

verslavend zoekwerk

Als ik me iets in het hoofd heb gehaald, dan duurt het lang voordat het er uit is. Erg lang, want ondanks vele wijze lessen is mijn relativeringsvermogen nog steeds niet heel erg goed.

Maar relativeren is niet altijd nodig. Gedachten die lang in mijn hoofd blijven kunnen goed uitpakken. In het geval van mijn auto, eerder dit jaar, bijvoorbeeld. Mijn huidige Mazda had ik ver voor het ongeluk in februari al op internet gespot en hij was blijven hangen als potentiële opvolger van de vorige. De keuze was daarom op het moment dat ik moest kiezen, onder tijdsdruk, gemakkelijk gemaakt.

En nu heb ik op internet fietsen bekeken; racefietsen wel te verstaan. Niet dat ik een andere fiets moet hoor, ik ben nog tevreden met mijn Orbea Asphalt. Maar stiekem kijk ik dus wel naar een potentiële opvolger.

En de keuze op internet is reuze! Ik heb sites bezocht van Haibike, Ridley, Giant, Scott, Cannondale, Stevens, Cube, Focus, Specialized, Beone, Batavus, Gazelle, Koga, Prorace, Orbea en zelfs Pinarello! Die laatste puur uit nieuwsgierigheid, die krengen zijn voor mij echt te duur en ik wil niet betalen voor een merkje. Het leuke van de Koga- en Gazellesite is dat je er zelf online een fiets in elkaar kunt freubelen. En dat heb ik uiteraard gedaan, alle combinaties heb ik wel gezien. Het is jammer dat niet alle dealers die optie van ‘zelf samenstellen’ bieden. Verslavend werk namelijk…

Heb ik me om laten praten door de trainer? Bijna wel. Is de Orbea toch enigszins niet helemaal een goede koop geweest? Misschien wel. Heb ik het geld voor een andere fiets? Nope, nu even niet! Maar als het moet… doe ik het dit keer goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *