uit en thuis

beetje geven, beetje nemen

Ik kom net van een gezellige housewarming in Groningen terug en klap op de bureaustoel in mijn logeer/studeerkamer. Pfffff… ik ben toe aan weekend! Maar toch druk ik de pc nog aan en ga op zoek naar een goed appartement voor onze wintersport. De nieuwe bestemming is namelijk bekend; Les Deux Alpes in Frankrijk. Volgens de Skiatlas een groot gebied met voldoende uitdaging voor beginnende en gevorderde skiërs.

En vanavond gaat de zoektocht naar een geschikt appartement voor 7 (!) personen dus weer los. Al een paar dagen spam ik mijn medereizigers met mail over mogelijkheden. Gelukkig wordt er meegedacht en een voorstel komt. En nog een voorstel komt en dan komt er weer een reactie. Gemiddeld zitten er dit weekend zo een 15 – 20 nieuwe mails per dag in mijn e-mailbox.

Eigenlijk vind ik het best een aardigheid, dat uitzoekwerk. Ook al kost het me veel tijd en energie. Het is een hele kunst om het geven en nemen in een goed evenwicht te houden. Tuurlijk doe ik consessies, maar dat doen mijn medereizigers ook. Ze zijn niet de moeilijksten, dat maakt het ‘geven’ gemakkelijker, zij ‘nemen’ het.

Vanavond heb ik de groep een voorstel voorgelegd, die aan de meeste wensen voldoet. Ik wacht morgenavond af, maar verwacht wel dat we er dan uitkomen met zijn allen. En dat we ergens in de komende maanden ‘de twee alpen’ onveilig gaan maken met onze komst. Pas op Fransozen, we komen er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *