uit en thuis

anders dan vroeger

Vanavond is het (eindelijk) weer eens een tv-avondje. Wanneer ik de gids open doe, staat die nog op de zaterdag. Juist ja, was dat echt de laatste keer dat ik een tv-avond had? Schijnbaar wel. Het zou best kunnen, ik ben immers sinds die tijd wel erg druk geweest met het regelen van het appartement voor de wintersport enzo.

Maar goed, ik blader in de gids verder naar vandaag en zie een grote afbeelding van Sinterklaas. De nieuwe Sinterklaas natuurlijk, dat was duidelijk te zien. Ik weet ook wie er achter de baard en snor zit, maar had deze persoon niet zo snel herkend. De persoon erachter is moelijk herkenbaar. Het is maar goed dat de kleinste kinderen geen idee hebben…

Ik ga de oude Sint wel missen. Hij heeft het zo lang gedaan als ik me kan herinneren. Vroeger zaten we als jonge kinderen al voor de tv tijdens de landelijk intocht. Dan at de familie snert. Maar ik kreeg gebakken aardappeltjes, omdat ik geen snert lustte… nog niet trouwens. Het was altijd spannend wat er nu weer mis ging met de intocht. Of de wegwijspiet de weg wel wist, of dat het boek van Sinterklaas was verdwenen en dat soort verhalen. Het waren mooie tijden.

Komende zaterdag zit ik niet voor de tv. Ik heb nu een andere hobby waar ik e op dat moment mee bezig hou. Het wordt niet eerder dan 1 uur voordat ik thuis ben. Ergens vind ik het wel een beetje jammer, maar aan de andere kant; kijken in je eentje is niet zo leuk. Niet zo leuk als vroeger tenminste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *