uit en thuis

Blij met de regen

Het is lang droog geweest in Nederland. Zeker wel een aantal weken achter elkaar. Die droogte was goed voor mijn fietsbeentjes. Door het droge weer was het bos in Beetsterzwaag ook erg droog en heb ik me er de afgelopen weekenden vaak vermaakt. Maar afgelopen week was het anders. Hoewel het voor de mensen die voor hun werk buiten moeten zijn niet altijd leuk is, was ik best blij met de regen van afgelopen week.

Goed, ik voel dat ik dit even moet toelichten…

Het was namelijk niet alleen erg droog in Nederland, maar ook in de rest van West-Europa. Als het niet regent, valt er ook geen sneeuw (woehoooeeee, die open deur is ingetrapt). En als er geen sneeuw valt, dan worden de pistes in de Alpen niet bedekt met sneeuw. En als de pistes niet bedekt zijn met sneeuw, kun je niet skiën en boarden. En als je dat toch niet kunt doen in de bergen, hoef je ook niet met wintersportvakantie te gaan.

Begint het kwartje te vallen?

Ik ben dus best blij met de regen van de afgelopen week. De theorie dat het dan in de Alpen sneeuwt is namelijk waarheid (geworden). Lag er vorige week in onze wintersportplaats nog geen enkele centimeter sneeuw, begin deze week lag er ‘al’ 5 centimeter. Toen ik net controleerde was de sneeuwhoogte op de berg gestegen naar 80 centimeter. Ook de webcams in het gebied laten inmiddels sneeuw zien.

Ik hoor je denken: “Maar jullie zijn toch niet altijd boven op de berg met de wintersport?”

Noooooooouuuuuu….. Bijna wel! De bestemming is Les Deux Alpes en dat ligt op een hoogte van 1.650 meter +NAP. De sneeuw is de afgelopen week ook op die hoogte al wat gevallen en de voorspellingen voor komende week laten 1.600 meter +NAP als sneeuwvalhoogte zien.

In Nederland regent (en sneeuwt!!!) het komende week weer. En daar ben ik dus blij mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *