uit en thuis

niet niet is wel

9.15 uur: Werkoverleg.

Iedere maandagochtend zitten we met de afdeling bij elkaar om de planning voor de komende weken door te spreken. We waren voor het eerst sinds enkele weken weer met de voltallige groep.

Het was weer vroeg vanmorgen en ik zit een beetje ongemakkelijk. Het lijkt wel of het langs mijn rug tocht. Sneaky even voelen of mijn shirt wel in mijn broek zit. Jep, dat is het geval. Maar waar komt dan die tocht vandaan? Ik heb toch geen…

Oh shit!

Ik heb vanochtend mijn grijze broek aangedaan, omdat de andere broeken allemaal in de was liggen. Het was nog even zoeken naar een geschikte outfit bij de grijze broek, maar uiteindelijk is dat ook gelukt. Pas op het werk, tijdens het werkoverleg, met een koud gevoel langs mijn billen, komt het besef naar boven; de broek moest gefixt! Er zit een huge scheur in, precies achter op mijn billen!

Even onopvallend voelen en ik weet het zeker, dit is mis. Dan nadenken, kan iemand het op zijn gevallen? Maar eigenlijk kan dat niet, bij mijn weten heb ik nog niet zonder jas met mijn rug naar iemand toe gedraaid gestaan. Pfieuw…

Dan is het einde werkoverleg. Als een van de laatsten sta ik op en loop met samengeknepen billen naar mijn bureau. Hoe los ik dit probleem nou weer op? We hebben vlot na het werkoverleg een nieuwjaarsbijeenkomst met het hele bureau en ik wil daar wel even naar toe. Maar ik wil ook relaxt rondwandelen, dus moet de broek (tijdelijk) gemaakt worden. Ik trek de lade open, maar geen veiligheidsspelden. Wel zie ik wat anders en een idee komt in mij op…

Met het nietapparaat loop ik naar de wc. Ik doe de broek binnenstebuiten en jas een stuk of wat nietjes door, ter hoogte van de scheur. Voorzichtig doe ik de broek weer aan en voel of de scheur genoeg herstelt is voor een dag op kantoor. Dat lukt! En redelijk relaxt kan ik naar de nieuwjaarsbijeenkomst en kom ik de rest van de dag door. Niemand zei iets over mijn broek, niemand heeft het in de gaten gehad. Ha ha! Waar een paar nietjes al niet goed voor zijn.

Eind van de middag plof ik thuis op de bank en de scheur ligt in één keer weer open. Ik schrik, had al niet eens meer in de gaten dat de broek kapot was. Snel een andere broek aan en ik trek de nietjes er voorzichtig uit. Het waren er zeven…

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *